Home » Rapporten » Borstvergroting

Alles over borstvergroting

Inhoud

Over de borsten
Over cup en BH maat
De Verschillende Borst Implantaten
Insnede & Plaatsing
Voorbereiding & Herstel
Verwachtingen, Borstkanker & Prijs

Borstvergroting - Deel 2: Over cup en BH maat

Uiterlijke schoonheid wordt gedefinieerd door Jeugd, Symmetrie en Harmonie.

Jeugdig uitziende borsten, dat is makkelijk te begrijpen. We zien deze telkens weer aan het strand en in de modebladen. De borsten zijn vol, hebben mooie rondingen en zitten hoog op hun plaats.

Symmetrie betekent dat beide borsten even hoog zitten en dat ze dezelfde vorm hebben.

Harmonie betekent dat de borst mooi gevormd is en dat de borsten in proportie zijn tot het lichaam. Dat wil zeggen, geen te grote borsten bij een tengere vrouw en geen te kleine borsten bij een rondere vrouw.

Esthetisch chirurgie heeft als doel om u jeugdige, meer symmetrische borsten te geven die in verhouding zijn met uw lichaam.

De bustehouder. De meeste fabrikanten hebben hun eigen maten, maar in het algemeen zijn die als volgt: het nummer verwijst naar de borstomtrek in centimeters, gemeten vlak onder de borst. Meestal wordt dit uitgedrukt als: 75, 80, 85, 90, enz. De cups worden uitgedrukt in letters, deze beginnen bij AA voor de kleinste en gaan dan verder met A, B, C, D, DD of E, F. Een A cup kan tot 180cc borstweefsel ondersteunen. Een B cup tot 300cc, een C cup tot 450 cc en een D cup tot 600 cc. Als u nu een BH met A cup draagt en u wil een C cup, dan moet u op zijn minst 300 cc implantaten hebben. Voor een borstvergroting hebben uw borsten de vorm die ze geŽrfd hebben van uw voorouders en zijn ze beÔnvloed door uw medische geschiedenis. Elke borst is anders van persoon tot persoon en de rechterborst is bovendien meestal verschillend van de linkerborst.

Assymetrische borsten voor borstvergroting

Dit is een typische B cup bij een patiente met asymmetrische borsten ten gevolge van zwangerschap en borstvoeding.


Na borstvergroting zullen uw borsten de vorm aannemen van de implantaten samen met de vorm van uw natuurlijke borst. Dit komt doordat de borst implantaten onder het natuurlijke weefsel zitten. Weinig patienten beseffen wat hen te wachten staat na de ingreep.

1 week na borstvergroting

Dezelfde patiŽnte, 1 week na borstvergroting. Er zijn 250cc implantaten gebruikt, de borst is gelift en de tepel verkleind. Littekens van de borstvergroting zijn nog steeds zichtbaar.


Deze patiënte was uitermate tevreden met het resultaat van haar borstvergroting. Maar dit is niet altijd het geval. Daarom raden wij u aan om deze vuistregel te volgen: neem steeds 1 maat groter dan degene u denkt nodig te hebben. Eenmaal de implantaten geplaatst zijn, lijken ze kleiner dan wanneer u ze tijdens de consultatie gezien hebt.

Vorige: Over de borstenVolgende: De Verschillende Borst Implantaten
Pagina 2 / 6