Home » Rapporten » Borstvergroting

Alles over borstvergroting

Inhoud

Over de borsten
Over cup en BH maat
De Verschillende Borst Implantaten
Insnede & Plaatsing
Voorbereiding & Herstel
Verwachtingen, Borstkanker & Prijs

Borstvergroting - Deel 3: De verschillende borst implantaten

Er bestaan borst implantaten in alle mogelijke maten en vormen, maar je kan ze indelen in 2 categorieŽn.

Implantaten, in bovenaanzicht.

  • Ronde implantaten hoog profiel
  • Ronde implantaten middelmatig profiel
  • Ronde implantaten laag profiel
  • Anatomische implantaten

Implantaten, in profiel.


De hedendaagse borst implantaten beschikken over een soort van ruw of textuurachtig omhulsel. Dit dient om het probleem van kapselvorming tegen te gaan . Dit gebeurt wanneer het lichaam een weefsel begint te vormen rond het implantaat. De getextureerde implantaten verminderen deze kapselvorming en bovendien bestaat er medicatie om dit tegen te gaan. Een bijkomende bescherming tegen kapselvorming is de titanium-textuur implantaat. Titanium is het uitgelezen materiaal voor implantaten. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat implantaten uit titanium, voor heupen en gebit, inert zijn aan het lichaam.

Deze borstimplantaten hebben een laagje titanium om kapselvorming te voorkomen. Zijn enige nadeel is de prijs. Hij is bijna 2 x zo duur als een gewoon implantaat.

De anatomische implantaten zijn gemaakt van cohesive silicone gel waardoor ze hun vorm eeuwig kunnen behouden. Aan de achterzijde zijn ze "concaaf" zodat ze de vorm van de borst kunnen volgen. Onderaan zijn ze rond. Ze zijn ronder onderaan dan bovenaan. Hij versmalt aan de bovenzijde zodat hij het uitzicht van een "traan" heeft. vandaar zijn naam.

Bovenaanzicht van anatomische implantaten.


Nadeel aan dit soort implantaten is dat ze strakker zijn dan ronde implantaten. Daardoor kunnen ze enkel ingebracht worden via de borstplooi. Ze worden meestal onder de spier geplaatst, wat pijnlijker is en duurder is. Toch zijn deze implantaten zo populair geworden omdat ze een natuurlijker uitzicht hebben.

Close up van een zijaanzicht van anatomische implantaten.


De originele implantaten zijn de ronde. Deze bestaan in 3 profielen : laag, middelmatig en hoog. Wanneer de borst een hangende vorm heeft en men een borstlift-effect wil bekomen zonder over te gaan tot een borstlift, dan gebruikt men de hoog-profiel implantaten.

De laag-profiel implantaten hebben een heel natuurlijk uitzicht. Ze laten de bestaande borst beter tot haar recht komen door ze wat vooruit te duwen. De middelmatige implantaten situeren zich tussen de 2 voorgaande.

Doordat de ronde implantaten zachter zijn dan de anatomische, zijn ze minder duur. De borstvergroting is minder pijnlijk aangezien deze implantaten meestal bovenop de spier geplaatst worden. De ronde implantaten zijn eveneens getextureerd en kunnen een laagje titanium bevatten.

Het is van groot belang dat u goed nadenkt over het type implantaat u wenst bij borstvergroting. Het is en het blijft een persoonlijke keuze. Weet dat u deze implantaten voor de rest van u leven zal dragen na borstvergroting.

Vorige: Over cup en BH maatVolgende: Insnede & Plaatsing
Pagina 3 / 6