Home » Rapporten » Borstvergroting

Alles over borstvergroting

Inhoud

Over de borsten
Over cup en BH maat
De Verschillende Borst Implantaten
Insnede & Plaatsing
Voorbereiding & Herstel
Verwachtingen, Borstkanker & Prijs

Borstvergroting - Deel 4: insnede en plaatsing

De volgende stap bij borstvergroting is beslissen waar u de insnede wenst. Let wel dat elke snede een litteken nalaat. Het is onmogelijk om een snede te maken zonder litteken. Er zijn verschillende locaties waar de snede gemaakt kan worden. Dit is afhankelijk van de grootte en de vorm van de implantaten. Hoe het litteken er nadien zal uitzien is afhankelijk van verschillende factoren waarover de chirurg geen controle heeft. Factoren als huidskleur, voeding, wondverzorging, plaats van de snede, grootte en vorm implantaten en zelfs het blootstellen aan de zon zullen bepalen hoe uw litteken eruit zal zien na borstvergroting.

Om te vermijden dat u een lelijk litteken overhoudt aan de borstvergroting, is het belangrijk om de raadgevingen van de chirurg goed te volgen.

Borstvergroting via de borstplooi

De meest gebruikelijke incisie wordt gemaakt in de borstplooi. Dit geldt voor zowat elk type implantaat. Dit is aanbevolen wanneer u gekozen heeft voor druppelvormige of anatomische implantaten, behalve wanneer u grote tepelhoven heeft. Het litteken zal enkel zichtbaar zijn wanneer u neerligt of een kleine bikini draagt.

Close-up van incisie in de borstplooi, 1 maand na borstvergrotingIncisie rond tepelhof

De volgende veel gebruikte incisie bij borstvergroting is deze rond of door het tepelhof. Rond de tepelhof betekent daar waar de gewone huid overgaat in de tepelhof. Wanneer de borstvergroting gecombineerd wordt met een borstlift, dan loopt de incisie helemaal rond de tepelhof. Wanneer het enkel gaat om een vergroting, dan bevindt de incisie zich onderaan de tepelhof.

Close up van borstvergroting met incisie rond de tepelhof.Incisie dwars door tepelhof

Wanneer het gaat om een incisie door de tepelhof, dan moet u zich uurwerk voorstellen. De lijn wordt getrokken van 3 uur naar 9 uur, al dan niet door of onder de tepel. Wanneer uw tepelhof echter een diameter heeft van 3 of meer centimeter, en u heeft een rond, gemiddeld of groot profiel van implantaat gekozen, dan is dit de meest aangeraden werkwijze. Behalve wanneer de borst van héél dichtbij bekeken wordt zal het litteken niet zichtbaar zijn. Het gevoel in de tepelhof keert geleidelijk aan terug en het duurt zelden 2 jaar vooraleer de onderliggende huid compleet genezen is.

Close-up van een incisie dwars door de tepelhof.Incisie onder de oksel

Borstvergroting wordt ook vaak uitgevoerd via de oksel of onder de arm. Meestal wordt voor deze methode geopteerd bij borstvergroting met "zoutwater" implantaten. De incisie is zeer klein en er is geen enkel litteken te bespeuren op de borst. Maar, doordat de huid op deze plaats vochtiger is, duurt het genezingsproces langer. Het litteken is wel zichtbaar wanneer de armen in de lucht zijn. Sommige anatomische implantaten kunnen ook via de oksel ingebracht worden. Implantaten die onder de spier geplaatst worden kunnen sneller verschuiven dan wanneer geopteerd wordt voor een andere incisie. U doet er goed aan om de plaats van de insnede vooraf goed te bespreken met uw chirurg.

Voorbeeld van incisie onder de oksel 6 maand na de borstvergroting.


Vorige: De Verschillende Borst ImplantatenVolgende: Voorbereiding & Herstel
Pagina 4 / 6