Home » Rapporten » Borstvergroting

Alles over borstvergroting

Inhoud

Over de borsten
Over cup en BH maat
De Verschillende Borst Implantaten
Insnede & Plaatsing
Voorbereiding & Herstel
Verwachtingen, Borstkanker & Prijs

Borstvergroting - Deel 6: Verwachtingen, borstkanker en prijs

Wat u niet moet verwachten van borstvergroting.

Nadat u in de vorige delen hebt gelezen en gezien wat borstvergroting kan doen, is het ook goed om te weten wat u niet kunt verwachten.

Het is uitermate belangrijk dat u weet dat borstvergroting niet gelijk is aan borstlift. Een borstvergroting vult de borst, geeft een liftend effect, maar is geen effectieve lifting.

Om een borstlift uit te voeren dient de chirurg huid weg te nemen waardoor meestal littekens ontstaan. Bij een gewone borstvergroting wordt geen huid weggenomen.

De grootte van de tepelhof blijft ook ongewijzigd, de tepelhof wordt wel beter zichtbaar. Voordien is de tepelhof meestal gekrompen en gerimpeld.

Na een borstvergroting vinden ze hun normale grootte terug. Vaak wordt een tepelhofverkleining gedaan, samen met een borstvergroting aangezien een tepelhof van 5cm diameter nogal groot is.

Eenmaal de zwelling afgenomen is, zou het gevoel in de tepelhof en tepel moeten terugkeren, net zoals die was voor de ingreep. Wanneer echter gekozen wordt voor grote implantaten of wanneer de zenuwen niet echt op hun plaats liggen, kan het zijn dat het gevoel vermindert. Over het algemeen herstelt zich dat na een tijdje maar het gebeurt ook dat dit zo blijft. Het heeft geen belang welke soort incisie gemaakt geweest is want de zenuwen van de borst komen van tussen de ribben en lopen langs de zijkant achter de borst. De chirurg kan de zenuwen onmogelijk zien. Gelukkig komt dit probleem maar zelden voor.

Borstvergroting en Borstkanker

Een borstvergroting veroorzaakt geen borstkanker! Ongeveer 10% van de vrouwelijke bevolking krijgt borstkanker. Dat betekent dat ook 10% van de vrouwen die een borstvergroting laten uitvoeren, dit risico lopen. 40 jaar borstchirurgie bewijzen dat een borstcorrectie geen aanleiding tot borstkanker kan zijn.

Het is echter wel zo dat vrouwen die borstimplantaten hebben gemakkelijker zelf een borstonderzoek kunnen doen en op die manier sneller een verdacht knobbeltje ontdekken.

De meest aangewezen onderzoeksmethode om borstkanker op te sporen is niet de mammografie, maar ultrasoon. Zelfs wanneer borstkanker voorkomt in de familie wordt het niet afgeraden om een borstvergroting uit te voeren.

Een borstvergroting zal niets veranderen aan jezelf, enkel de grootte van uw borsten verandert. Het zal u niet populairder maken, het zal u geen extra vrienden bezorgen of gelukkiger maken. Enkel en alleen uzelf kunt dit doen!

Prijs borstvergroting

Tenslotte belanden we bij de borstvergroting prijzen. Tijdens uw zoektocht naar informatie zult u veel verschillende prijzen tegenkomen.

In verschillende europese landen blijkt er een groot verschil te bestaan dat voornamelijk te wijten is aan de erelonen voor de chirurgen.
Maar ook binnen eenzelfde land kan de prijs behoorlijk verschillen. Zo ook in België en Nederland. Het is echter niet zo dat de duurste altijd de beste is en de goedkoopste de slechtste is.

Neem uw tijd om de aanbiedingen te vergelijken en let ook op verborgen kosten. Bij sommige priveklinieken is bijvoorbeeld de anesthesie of de bustehouder inbegrepen, bij andere dient u deze apart bij te betalen.

De implantaten hebben natuurlijk ook een behoorlijke invloed op de uiteindelijke prijs van de borstvergroting.
Als u prijzen wilt vergelijken raden wij u aan om u eerst te verdiepen in welke implantaten u precies wilt: merk, type en aantal cc. Als u bij verschillende klinieken prijsinformatie aanvraagt geef dan op wat u precies wilt, tenslotte kunt u ook bij een borstvergroting geen appelen met peren vergelijken.

Naast de prijs is er nog een heel belangrijk aspect bij de uiteindelijke keuze van privekliniek en dat is namelijk dat u vertrouwen hebt in de chirurg persoonlijk.

Wij hopen dat deze informatie u wat meer wegwijs gemaakt heeft in de wereld van de borstvergroting en dat u beter weet wat u kan verwachten.
Als u een borstvergroting overweegt dan wensen wij u alvast veel sterkte en geluk toe.

Hartelijk dank voor het lezen van dit verslag.

Vorige: Voorbereiding & Herstel
Pagina 6 / 6