Home » Rapporten » Facelift

Alles over facelift

Inhoud

intro
deel 2
Is facelift iets voor mij?
Wanneer?
Peeling: onderdeel van facelift
Resultaat
prijs facelift

Iedereen ontwaakt wel eens ‘s morgens en kijkt in de spiegel en ziet een andere persoon. Maar die persoon in de spiegel zijn wij! Die persoon is niet meer die persoon die we vooraf waren. Het is iemand die op ons lijkt, alleen ziet die er ouder, meer gerimpeld en droevig uit? Maar hoe zijn we nu veranderd? Ons voorhoofd heeft diepe groeven, onze wenkbrauwen beginnen te hangen. We zien kraaienpootjes rond onze ogen, onze bovenste oogleden zakken steeds meer naar onze wimpers. De wallen onder onze ogen worden groter. Onze gezichtslijnen worden dieper en dieper. Ook onze mondhoeken hangen naar beneden.Onze lippen worden dunner en we krijgen verticale barcode-streepjes op onze bovenlip. Zelfs onze oorlellen worden langer en hangen meer.

Je begint om hulp te schreeuwen. Dit moet onmiddellijk stoppen! Je vraagt raad aan je vrienden en zij antwoorden, “ja , ik heb het ook gemerkt maar ik durfde het je niet te vertellen.” Of “ wees niet ongerust, iedereen wordt oud!”

Wat is gebeurd met de persoon die we vroeger waren? Kan dat jonge uiterlijk die we een paar jaar geleden hadden, nog terug gekregen worden ? Wel, dankzij de moderne plastische chirurgie is het antwoord: ja!

In cosmetische chirurgie noemen we dit probleem ‘vroegtijdige veroudering’. Het probleem is simpel uit te leggen. Een persoon voelt zich jonger dan hij eruitziet. Dit heeft een zware psychologische impact op de persoon en kan in sommige gevallen negatieve invloed hebben op de gezondheid. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat een jongere persoon naar mij kwam en me aanspraak als: “Dokter, nu dat ik grootvader ben, ben ik nog steeds geschokt door de term omdat ik niet voel als een grootvader. In mijn gedachten is een grootvader een oude man!”

Wat is er gebeurd? Wel, het eerste antwoord is dat mensen de dag van vandaag langer leven. In 1965, de gemiddelde levensverwachting van een persoon in de ontwikkelde landen van de wereld was slechts 65 jaar. Hedendaags, is het boven de 80 voor de mannen en boven de 85 voor de vrouwen.

In de meeste europese landen nemen bejaarde mensen meestel 25% in van de totale bevolking. De meeste van deze mensen zijn redelijk gezond en leven nog tenminste 20 jaar na hun pensioen. Maar de meeste gevallen van facelift doen zich niet voor onder de bejaarden maar daarentegen onder de veel jongere mensen.

We deden al een mini facelift op vrouwen van ongeveer 32 jaar en de dag van vandaag behandelen we rimpels zo snel als ze ontstaan.

De facelift chirurgie van vandaag is corrigerende chirurgie om de sporen van de vroege veroudering te verwijderen. Dit is een groot voordeel voor de patiënt. Het is veel eenvoudiger om vervroegde veroudering te voorkomen en uit te stellen dan om deze te herstellen.

Volgende: deel 2
Pagina 1 / 7