Home » Rapporten » Facelift

Alles over facelift

Inhoud

intro
deel 2
Is facelift iets voor mij?
Wanneer?
Peeling: onderdeel van facelift
Resultaat
prijs facelift

Wanneer moet ik een chirurg raadplegen voor mijn rimpels?

Het exacte antwoord is dat wanneer je al rimpels hebt, je reeds te laat bent! Zoals hiervoor gezegd, zouden rimpelbehandelingen moeten beginnen vooraleer de rimpels zichtbaar worden. Er zijn heel veel goede rimpelvullingen die een langdurig resultaat zullen geven.

Eenmaal uw chirurg u heeft onderzocht en beslist dat chirurgie een goede keuze is in uw geval, welke soort facelift moet ik dan hebben?

Facelift chirurgie onderging de afgelopen jaren grote verbeteringen. Voordien kreeg iedereen een volledige facelift, die 4 ŗ 5 uur duurde, onder volledige verdoving. Men had serieuse opzwellingen en langdurige herstelperiodes. Wat meestal zorgde voor hospitalisatie of verblijf in een privťkliniek. Vandaag de dag, ondergaan de meeste patiŽnten een mini-facelift, die 2 uren duurt, onder lokale verdoving met sedatie en de zwelling is heel veel minder dan tevoren. Herstel is veel korter en de patiŽnten kunnen meestal meteen naar huis. Dit is duidelijk een grote verbetering!

Een volledige facelift heeft zijn indicaties maar daar steeds meer en meer mensen een facelift overwegen en dit ook steeds meer op jongere leeftijd. Het aantal volledige facelifts is de laatste tijd gedaald en het aantal minifacelifts is enorm gestegen. De minilift wordt aanbevolen bij jongere patiŽnten met vervroegde veroudering, met enkel weinig losse huid of voor patiŽnten die reeds een facelift hadden in het verleden. Een mini-lift behandelt enkel het midden van het gezicht en de bovenste kaaklijn. Soms wordt een mini-lift gecombineerd. De meest voorkomende zijn de gesloten of open neklifting, een ooglidcorrectie, een wenkbrauwlift en een neuscorrectie. De voorbereiding op facelift is simpel. Was je haar. Eet en drink niets 6 uren voor de ingreep. Draag warme maar comfortabele kledij met een topje dat vooraan opengaat en schoenen zonder veters. Al de rest is voor de chirurg en het chirurgisch team. Normaalgezien worden facelifts gedaan onder lokale verdoving en sedatie TIVA genaamd. Dit is een uiterst geschikte keuze voor patiŽnten. Gedurende de operatie zal je gevraagd worden om je hoofd van de ene kant naar de andere te draaien en de mond en ogen te openen en te sluiten. Dit laat de chirurg toe om een meer natuurlijke face-lift te realiseren dan wanneer men compleet in slaap is.
Vorige: Is facelift iets voor mij?Volgende: Peeling: onderdeel van facelift
Pagina 4 / 7