Home » Rapporten » Liposuctie

Ultieme liposuctie rapport (liposculptuur)

Inhoud

Intro
Liposuctie Technieken
Wie
Liposuctie Tegenwoordig
Liposuctie voor u?
Prijzen

Welke verschillen zijn er tussen de technieken?

Veel is afhankelijk hoeveel vet er weg te nemen is, welke lichaamsdelen en met welke anesthesie. Men kan stellen dat afzuiging met een kleine traditionele cannule volstaat bij kleine hoeveelheden vet.

Wanneer het echter gaat over grotere hoeveelheden of meerdere zones, dan is de Vibro-Liposculptuur veruit de beste methode. Dankzij deze nieuwe methode kan de chirurg beter werk leveren. De ingreep is minder vermoeiend en men verkrijgt een uitstekend resultaat.

Alle onze chirurgen zijn heel ervaren in de vibro-liposculptuur techniek, gebruik makend van de Lipomatic.

Op het handstuk worden vibrerende canules geplaatst. Hierdoor wordt vet los gemaakt en is makkelijker om weg te nemen.

Verschillen tussen vibro-liposculptuur en liposuctie:

VIBRO-LIPOSCULPTUUR

LIPOSUCTIE

Minder schade door een selectieve, veilige behandeling: alleen losgemaakt vet wordt verwijderd. De bloedvaten en zenuwen blijven intact. Postoperatieve bloedingen en pijn door wegzuigen van zowel vet als omliggende bloedvaten en weefsels.
Oedeemvorming in geringe mate. Veel oedeemvorming, bloedstortingen.
Geen ziekenhuisopname en een snelle hervatting van het werk. 1 à 2 dagen hospitalisatie en tijdelijke werkonbekwaamheid.
Plaatselijke verdoving. Plaatselijke of volledige verdoving.
Geen risico op ribbelvorming (zgn. golfplaateffect). Losgemaakt vet wordt met zachtheid verwijdert. De chirurg zijn functie is eerder artistiek daar hij het figuur van de patiënt optimaal kan sculpturen en bijwerken. Groot risico op ribbelvorming omdat de buis bol is en soms slechts geplaatst wordt waardoor er kuiltjes ontstaan door fel wegzuigen van weefsel en bloedvaten (stofzuigereffect).
Veroorzaakt een blijvend liftingeffect op de huid. Na 3 weken verschijnen collageenvezels die de huid opspannen. Geen liftingeffect: overtollige huid blijft bestaan en is duidelijk verslapt.
Deze techniek kan worden toegepast op ongeveer elke leeftdijd, afhankelijk van de huidkwaliteit en op om het even welke plaats van het lichaam, zelfs daar waar de huid broos of zeer fijn is. Toepassing mogelijk tot max. 45 jaar. De huid mag niet slap of uitgerokken zijn (zoniet huidoverschot)
Vorige: IntroVolgende: Wie
Pagina 2 / 6